ALIMENTS NOCIUS

Xocolata

Vòmits, deshidratació, dolor i/o nerviosisme.

Llet

Diarrea, vòmits i altres problemes gastrointestinals.

Formatge

Aliments grassos poden causar malestar gastrointestinal o en alguns casos fins i tot pancreatitis.

Ceba

La ceba conté tiosulfato, pot causar que els gossos desenvolupin anèmia.

All

Igual que la ceba, l’all pot destruir els glòvuls vermells de la sang de l’animal. Com més fort és l’all, més tòxic serà.

Raïm

Hi ha casos en els quals el consum de raïm hauria causat una insuficiència renal aguda en els gossos.

Alvocat

Problemes gastrointestinals, dificultat respiratòria i moc en el pit. Un altre problema pot ser l’os, la seva forma és perillosa si és empassat.

El cor de les pomes

Les llavors de la poma contenen cianur, una substància tòxica pels animals. Alguns dels símptomes a causa de la ingestió poden ser dificultat per respirar, convulsions, hiperventilació, xoc i fins i tot coma.

Masses fermentades

Problemes gastrointestinals, vòmits, malestar abdominal i letargia.

Cafè

El cafè conté un estimulant anomenat xantina metilada. Aquesta substància ataca el sistema nerviós, pot causar vòmits, agitació, acceleració del cor i pot esdevenir en la mort.

Nous de macadàmia

Les nous són verinoses per als gossos, igual que les nous de macadàmia. Menjar fins i tot unes poques nous de macadàmia pot ser perjudicial, donant lloc a vòmits, dolor muscular, inflor de les articulacions i feblesa general. Els gossos que han menjat macadàmies poden experimentar hipotèrmia, marejos, problemes de coordinació, tremolors i febre alta.

Xilitol

Provoca vòmits, letargia, pèrdua de coordinació, comportament erràtic, desorientació i convulsions. Menjar dolços, xiclets o aliments enfornats fets amb xilitol pot causar una severa caiguda en els nivells de sucre en sang, la qual cosa resulta en insuficiència hepàtica.

Sal

Provoca convulsions i vòmits.

Alcohol

Pot danyar el sistema nerviós, i pot fins i tot causar la mort.

Ous crus

Els ous crus poden causar intoxicació per Salmonel·la.

Gelats

Poden provocar diabetes.

Sucre i dolços

Càries, diabetes i augment de pes.

Petits ossos

Problemes respiratoris i digestius. Els gossos corren el risc d’asfíxia i ferides al seu sistema digestiu. S’ha d’intentar evitar els ossos petits per a protegir la seva salut.

Granada

Vòmits i dolors estomacals.

S’HA D’EVITAR QUE LA NOSTRA MASCOTA CONSUMEIXI ALGUN ALIMENT DELS ESMENTATS, MAI DONA’LS-HI DE MENJAR PER MOLTA CARA DE PENA QUE POSIN.

Licencia de Creative Commons